2-daagse opleiding: Hr-analytics en Insights voor een optimaal welzijnsbeleid (onderdeel van certificatie "Human Capital Management")

In by Sofie

Doelgroep: Bestemd voor Hr-professionals, preventiesadviseurs, vertrouwenspersonen, leidinggevenden, coaches, trainers, .. kortom alle professionals die bewuster willen omgaan met stress.

Data: 26 en 27 november 2019
Plaats:Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem)
Taal: De opleiding wordt in het Nederlands gegeven.
Tip: gebruik de code “veerkracht” bij inschrijving!

Meer informatie en inschrijven!

Doelstellingen

Een goed welzijnsbeleid start met de juiste inzichten. Analyse van Payroll data kan tot belangrijke inzichten leiden omtrent ‘Human Capital Effectiveness’ die niet enkel het hr-management, maar ook het breder beleid van een organisatie ondersteunen. De meest rijke inzichten komen echter uit de combinatie van Payroll data en andere data binnen de organisatie, maar ook en vooral uit Welzijnsonderzoeksdata. Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u het beschikbare cijfermateriaal in uw organisatie vertaalt naar een onderbouwd welzijnsbeleid.

Pluspunten

  • Interactieve training met cases en good practices
  • U keert huiswaarts met een eigen toolbox waarmee u meteen aan de slag kunt.
  • Onder leiding van de stress- en burn-out experte van België prof.dr. Elke Van Hoof
  • Dit traject werd ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Huis van Veerkracht en onder leiding van prof. Dr. Elke Van hoof.  Met dit traject leert u hoe u de laatste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar uw praktijk.

Opmerking

Deze module is een onderdeel van de gecertificeerde opleiding ‘Human Capital Management’ en staat onder leiding van prof. dr. Elke Van Hoof, dè stress en burn-out experte van België.  U kunt losse modules volgen of u kunt opteren voor certificatie. Wilt u het certificaat ‘human capital management’ behalen? Dan moet u alle modules volgen èn deelnemen en slagen voor het eindwerk. Meer informatie de volledige opleiding Human Capital Management vindt u hier!

Programma

  • Hr-analytics en wat we eronder verstaan
  • Hr-analytics als onderdeel van een algemeen hr- en welzijnsbeleid
  • Implementatie van hr-analytics in een organisatie (vb. projectmatig versus structureel, benodigde tools & competenties, GDPR)
  • Methodiek van hr-analytics: 8 stappen van businessvraag tot Insights omzetten naar een hr-beleid

Kaart niet beschikbaar