Mindfulness training

In by NicoleVH

Flyer Mindfulness training | Huis voor VeerkrachtZonder er bij stil te staan leven we vaak op “automatische piloot”. Bij het tanden poetsen, in de douche, in de keuken, tijdens het eten en het afwassen, tijdens het autorijden, op het werk,… vaak draaien we op routine terwijl we ondertussen zaken uit het verleden ‘herbeleven’ of plannen en anticiperen op de toekomst. We zijn niet aanwezig in het hier-en-nu waardoor we reageren vanuit automatische patronen. Door dat we niet aanwezig zijn, zijn we ons vaak ook niet bewust van stress die zich opbouwt en zich kan vertalen in allerlei lichamelijke of andere klachten.

Wanneer je met je volle aandacht bij het hier-en-nu bent, beleef je de zaken veel intenser, je voorkomt dat je steeds opnieuw wordt meegesleurd door malende (pieker)gedachten, je geest wordt stil.
Vanuit die stilte ontstaat er rust en ruimte voor inzicht in je reactiepatronen: hoe reageer je op zaken die je niet bevallen, op leuke dingen, op onaangename dingen?
Door inzicht te krijgen in je automatische reactiepatronen ontstaat een vrijheid om anders om te gaan met wat zich in je leven aandient zoals stress, verdriet, pijn, spanning…

Mindfulness is de sleutel tot het hier en nu en stelt ons in staat om de rijkdom van het moment te proeven. Bovendien heeft stress je dan minder in zijn macht en kan je je beter concentreren.

 

Informatie

Deze Mindfulness training wordt gegeven door Veerle Dedobbeleer en bestaat uit 8 sessies en 1 terugkomsessie. Ze vinden steeds plaats van 10u tot 13u in de praktijk: Henri Dotremontstraat 30A, 3320 Hoegaarden.

Data:

  • Reeks 1: Vrijdag 16/9, 23/9, 7/10, 14/10, 28/10, 4/11, 11/11 en 18/11; Terugkomsessie: 5 mei 2017
  • Reeks 2: Zondag 18/9, 25/9, 9/10, 16/10, 30/10, 6/11, 13/11 en 20/11; Terugkomsessie: 7 mei 2017

Kostprijs: €390 (incl. de sessies, werkboek, syllabus & audiobestanden)

Inschrijven kan door een mailtje te sturen met je naam + voornaam naar info@huisvoorveerkracht.be Geef  duidelijk aan voor welke reeks je je wenst in te schrijven.

 

 

Kaart wordt geladen...