Stress-gerelateerde problemen komen steeds vaker voor. Het nodigt ons uit om onze aanpak te verscherpen en de opvang van stress of aanpassingsproblemen gericht in onze begeleiding op te nemen. Elke Van Hoof werkte hiervoor een ontwikkelingsgericht neurobiologisch programma uit voor professionals. Er wordt op regelmatige basis een nieuwe training georganiseerd.

Huisartsen worden overspoeld door stressklachten. Stress betekent letterlijk spanning. Stress brengt het lichaam in staat van paraatheid. Mensen reageren niet alleen met stress op ‘werkelijke’ gevaren, zoals een auto die op ons afkomt. Wij reageren ook op gevaren die nog niet hebben plaatsgevonden, gevaren die we verwachten. Het idee van te laat komen, examen doen of werk niet afkrijgen, is al voldoende reden om stress te krijgen. Het nadeel hiervan is dat het lichaam zich voorbereidt op actie zonder dat dit nodig is. Langdurige stress zonder herstel is echter ongezond. Langdurige stress geeft door voortdurende aanspanning van spieren bijvoorbeeld hoofd-, nek- en rugklachten. Dit komt doordat spieren dan onvoldoende tijd krijgen om te herstellen.Onze diensten aan professionals

Open trainingen voor professionals
De trainingen zijn voor professionals die zich willen verdiepen in stress, burnout en veerkracht. De inschrijvingen zijn steeds beperkt; we werken steeds in kleine groepen. U vindt de lijst van trainingen in de agenda.


Ondersteuning aan huisartsen
Elke Van Hoof organiseert trainingen afgestemd op huisartsen. In onze agenda vind je de data van de eerstvolgende trainings.

Diagnostiek stress, burn-out, bore-out en aanpassing
Diagnostiek burn-out en aanpassing: Een correcte diagnostiek is de basis voor een efficiënt en goed onderbouwd behandelplan. Bovendien laat het je toe om de resultaten en effectiviteit van je aangeboden interventie in kaart te brengen. Het Huis voor Veerkracht maakt voor jou een diagnostisch bilan op voor stress, burn-out en aanpassing. Het stress-systeem en het recuperatiesysteem wordt in kaart gebracht. Dit bilan kan tevens gebruikt worden door de arbeidsgeneesheer, verzekeringsarts, mutualiteit of huisarts.

Programma’s afgestemd op onderwijs
Het huis voor Veerkracht heeft specifieke programma’s opgebouwd voor onderwijs en onderwijspersoneel gaande van coaching van (nieuwe) leerkrachten tot sessies “veerkrachtig voor de klas”.

Supervisie
Je kan een afspraak boeken bij Elke Van Hoof voor supervisie in verband met stress, burnout en aanpassingsproblemen zowel voor wat betreft de diagnostiek, behandeling en werkhervatting.